Cultuur en natuur in de omgeving

Yttermalung is een dorpje met ongeveer 200 inwoners, een kerk en en een schooltje. Door het dorp stroomt de rivier de Västerdalälven, vol met snoek en baars en mooie vliegvis plekken. Natuurreservaat Eggen, een oud bos op uit de ijstijd overgebleven heuvels, ligt op wandelafstand van Yttermalungs Camping. Ook Edtes kvarn, een antieke op waterkracht draaiende molen, is een wandeling waard. Aai een van de vele paarden in het dorp, neem een kijkje bij de imker of doe de koop van je leven bij een van de vlooienmarkten, cq 'loppis'.

Het uitgestrekte woud ligt 'runt knuten', of wel om de hoek. Hier woont een roedel wolven, de bruin beer en natuurlijk de koning van het woud de eland. Tussen hotel Lugnet en Yttermalungs Camping woont er naast een bever ook een otterfamilie in de rivier, Diverse kultuur en natuurreservaten, meren, bossen en moerassen vind je in de directe omgeving. Voor een impressie bekijk smultronställen.

Smulstronstallen PDF

 

Op iets grotere afstand (na 50 km) zijn er grotere skigebieden, pretparken, musea en diverse andere toeristische attracties. Informatie hierover vind je in Yttermalungs Campings kiosk.

 

Meer informatie