De organisatie

Peter & HiljePeter Lucas en Hilje Blaauw zijn de de drijvende kracht achter Yttermalungs Camping en outdoorbedrijf Malungs Äventyr.Peter is een ervaren en bedreven natuurgids en activiteitenbegeleider. Hij is zo enthousiast over de Zweedse grillige natuur dat hij dit hij graag met anderen wil delen. Hilje houdt zich bezig met de voorlichting, de kiosk en de koffiestuga.

 

 

Millieubewust outdoorbedrijf en camping met zwembad

Na diverse jaren met het outdoorbedrijf Malungs Äventyr gewerkt te hebben is in 2008 in het dorp waarin wij wonen een idee ontstaan voor het opzetten van een camping bij het zwembad Hagabadet. Yttermalungs Camping is in 2009 gestart in goede en nauwe samenwerking met lokale verenigingen en bewoners. De camping wordt zodanig gedreven zodat het milieu minimaal belast wordt. D.w.z. ons linnengoed wordt milieuvriendelijk vervaardigd, de schoonmaakmiddelen zijn zoveel mogelijk op natuurlijke basis. We vragen onze gasten zuinig te zijn met water en elektra, alle nieuwe toiletten zijn water-zuinig en alle verlichting bestaat uit spaarlampen.

 

Duurzame service en samenwerking met lokale economie

De koffiestuga koopt zoveel mogelijk lokaal geproduceerde en ecologische waren in. We hopen het zwembad Hagabadet te kunnen steunen zodat het water in de toekomst met zonne-energie kan worden verwarmd. De gasten die met het openbaar vervoer naar Yttermalung reizen, krijgen extra aandacht en kunnen gebruik maken van de boodschappenservice. Doordat wij samenwerken met lokale bedrijven en verenigingen steunen wij op deze manier de lokale economie. Onze - buitensport - activiteiten worden aangeboden in de nabije omgeving.

Met bovenstaande aandacht voor onze gasten, de natuur en het dorp hopen we een duurzaam toeristisch concept te creëren.

Hartelijk welkom!

Peter & Hilje

 

Stel ons een vraag